Međunarodni dan boja 2019

Objavljeno:

Međunarodni dan boja 21. ožujka 2019.

Hrvatska udruga za boje, HUBO (Croatian Colour Society, CroCoS) i ove će godine, u suorganizaciji sa  Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno – tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom i Arhitektonskim fakultetom, obilježiti Međunarodni dan boja MDB 2019 (International Colour Day), koji se tradicionalno obilježava na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Prigodni cjelodnevni program, pod nazivom „Boja i materijali“, održat će se u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“. Program obuhvaća znanstveno – stručni simpozij, izložbu tematski posvećenu boji te radionice za djecu i odrasle.

Pozivamo Vas da prijavom znanstveno – stručnog ili znanstveno – popularnog predavanja (u trajanju od najviše 15 minuta), sudjelovanjem u izložbenom dijelu događanja ili svojom nazočnošću, doprinesete uspješnoj realizaciji programa.

Prijavu predavanja ili sudjelovanja u izložbenom dijelu možete izvršiti popunjavanjem predloška sažetka te slanja istog na adresu elektroničke pošte: martinia.glogar@ttf.hr. Molim Vas da prilikom popunjavanja Predloška slijedite točne upute, jer se isti neće naknadno lektorirati niti na bilo koji drugi način uređivati te svu odgovornost za jezični i grafički izgled teksta snose sami autori.

Krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2019.

Obilježavanje Međunarodnog dana boja usvojeno je 2008. od Međunarodnog udruženja za boje (AIC - International Colour Association), a na prijedlog Portugalskog Udruženja za svjetlo.
AIC je odredio da Dan boje bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene. Sukladno beskraju boja, diljem svijeta ovaj dan se obilježava u bezbroj aktivnosti, u mnogim zemljama i kulturama, poglavito u zemljama, članicama AIC.

Više o Hrvatskoj udruzi za boje možete naći na mrežnim stranicama udruge, a o ICD na mrežnim stranicama AIC – Međunarodnog udruženja za boje (International Colour Association).

Izv. prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar
Organizacijski odbor obilježavanja Međunarodnog dana boja
Hrvatska udruga za boje HUBO

Preuzmite: Letak (HRV), Letak (ENG)

Mrežna stranica www.hubo.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.

Slažem se