Osnivačka skupština HUBO 2013.

Hrvatska udruga za boje - HUBO (CROCOS- Croatian Colour Society), u daljnjem tekstu Udruga, osnovana je 27. lipnja 2013. uz potporu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatske udruge bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta, AMCA TTF.

Udruga će uskoro postati punopravnom članicom AIC – Međunarodnog udruženja za boje (International Colour Association).
Osnivačka Skupština Udruge održana je 27. lipnja 2013. Ovaj datum se obilježava danom osnivanja Udruge.

Ciljevi Udruge su; poticanje istraživanja u svim područjima boje, širenje znanja stečenog ovim istraživanjima te promicanje primjene na području znanosti, umjetnosti, dizajna te u industriji.

Djelovanje Hrvatske udruge za boje će, također, biti usmjereno prema uskoj suradnji s postojećim međunarodnim organizacijama, primjerice Međunarodna organizacije za boje (AIC-International Colour Association), CIE - Međunarodno udruženje za rasvjetu CIE (The International Commission on Illumination) te Međunarodna organizacija za standardizaciju, ISO (The International Organization for Standardization).

Djelatnost Udruge sadržana je u učinkovitoj suradnji s obrazovnim i znanstvenim institucijama, komorama, trgovačkim organizacijama te drugim tijelima i organizacijama koje se bave pitanjima boje, radu na znanstvenim projektima i straživanjima iz područja boje i srodnim područjima ili čija djelatnost u bilo kojem segmentu zadire u pitanja problematike boje.

Osnivačka skupština Hrvatske udruge za boje

Osnivačka skupština Hrvatske udruge za boje
Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, 27. lipnja 2013.

Nadalje, zadaće Hrvatske udruge za boje su izdavanje znanstvenih, stručnih i informativnih publikacija, pružanje informacija nastavnom osoblju Fakulteta na temelju individualnih iskustava iz prakse, organiziranje susreta članova Udruge, razmjenjivanje strukovnih iskustava među članovima Udruge, redovito i prigodno informiranje članstva o djelatnostima Udruge, dostignućima njezinih članova i o zbivanjima u struci, poticanje razumijevanja i usvajanja profesionalnih etičkih vrijednosti ukupnom aktivnošću Udruge, uspostavljanje suradnje s odgovarajućim visokoobrazovnim i drugim institucijama, organiziranje stručnih, sportskih i ostalih susreta s drugim udruženjima i obilježavanje značajnih dana i obljetnica.

Prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić
Predsjednica Hrvatske udruge za boje

Mrežna stranica www.hubo.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.

Slažem se