Međunarodni dan boja 2016

TEMA BOJA U ZNANOSTI I UMJETNOSTI
Međunarodni dan boja 2016.
Boja daje smisao našem postojanju, znakovitu ulogu ima i u našem okruženju, pokazatelj je različitih kultura i određuje njihov identitet. - Berit Bergström 2013, Predsjednica AIC
Hrvatska udruga za boje
Hrvatska udruga za boje - HUBO (Croatian Colour Society - CSS) osnovana je 27. lipnja 2013. potporom AIC (International Association for Colour), Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te hrvatske udruge AMCA TTF. Ciljevi Udruge su poticanje istraživanja u svim područjima boje, širenje znanja stečenog ovim istraživanjima te promicanje primjene na području znanosti, umjetnosti, dizajna i u industriji, te uska suradnja s postojećim međunarodnim organizacijama koje se bave bojom.
O Međunarodnom danu boja
Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC - International Colour Association), na prijedlog Portugalskog Udruženja za svjetlo. AIC je odredio da Dan boja bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene. Međunarodni dan boja prvi put je obilježen u Hrvatskoj, 21. ožujka 2014.
Najava PROGRAMA
S temom „Boja u znanosti i umjetnosti“ Međunarodni dan boja 2016. obilježiti će se cjelodnevnim programom, znanstveno-stručnim simpozijem u kino dvorani Tehničkog muzeja, te izložbom i radionicama u izložbenom prostoru.
Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje, te na posjet manifestaciji Međunarodnog danu boja 2016., u Tehničkom muzeju Zagreb, Savska 18, 21. ožujka 2016., od 9:30 do 16:00.

Preuzmite program :: Preuzmite knjigu sažetaka

Mrežna stranica www.hubo.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.

Slažem se