Međunarodni dan boja 2017

Dobrodošli na stranicu Hrvatske udruge za boje!

Preuzmite Knjigu sažetaka | Preuzmite Letak (HRV) | Preuzmite Letak (ENG)

Preuzmite pozivDownload invitation | Predložak sažetka

Hrvatska udruga za boje
organizira
MEĐUNARODNI DAN BOJA 21. OŽUJKA 2017.
INTERNATIONAL COLOUR DAY 21st MARCH 2017
TEMA OD BIJELOG DO OBOJENOG
Poruka Beritb Bergström, Predsjednice AIC (2009.-2013.)
Boja daje smisao našem postojanju, znakovitu ulogu ima i u našem okruženju, pokazatelj je različitih kultura i određuje njihov identitet.
Hrvatska udruga za boje
Redovita članica AIC (www.aic-color.org)
Hrvatska udruga za boje - HUBO ( Croatian Colour Society – CROCOS ) osnovana je 27. lipnja 2013., potporom AIC (International Association for Colour), Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te hrvatske alumni udruge AMCA TTF. Ciljevi Udruge su poticanje istraživanja u svim područjima koja se bave bojom i svjetlom, širenje znanja u područje znanosti, umjetnosti, dizajna i poduzetništva, te uska suradnja s međunarodnim organizacijama koje se bave bojom i svjetlom. Od listopada 2016., HUBO je redovita članica Međunarodnog udruženja za boje (AIC - International Colour Society).
O Međunarodnom danu boja
Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC), na prijedlog Portugalskog udruženja za svjetlo. AIC je odredio da Međunarodni dan boje bude na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene. Međunarodni dan boja u Hrvatskoj je prvi put obilježen 21. ožujka 2014.
Najava PROGRAMA
S temom „OD BIJELOG DO OBOJENOG”, Međunarodni dan boja 2017., će se obilježiti cjelodnevnim programom, znanstveno-stručnim simpozijumom u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla, te izložbom i radionicama u izložbenom prostoru Muzeja. Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje, te na posjet manifestaciji Međunarodni dan boja 2017.,
21. ožujka 2017., od 9:30 do 16:00
u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Zagreb, Savska 18

kontakt:
Ana Marija Grancarić, predsjednica Hrvatske udruge za boje: ana.marija.grancaric@ttf.hr
Martinia Ira Glogar, tajnica Hrvatske udruge za boje: martinia.glogar@ttf.hr
http://www.hubo.hr/

Mrežna stranica www.hubo.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.

Slažem se